050-717-1860

מזון הנו חומר היכול להיטמע בגוף ולהיעשות חלק מתאיו ונוזליו.
מזון אמיתי לא צריך להכיל חומרים חסרי ערך או חומרים מזיקים.
חומרי מזון המופקים מירקות או פרות מכילים מים וכמה תרכובות יסוד אורגניות הידועות בשם חלבונים,
פחמימות )סוכרים, עמילנים ( שמנים, מלחים, מינרלים וויטמינים.
חומרי המזון שאנחנו מקבלים ואוכלים מהווים את חומרי הגלם של ההזנה.
ועל ידם בונה הגוף את התאים לכן חומרי בניה טובים זה אומר בניין טוב וכן להפך.

" עיכול מזונות " :
חומרי המזון חייבים לעבור שורת תהליכי פירוק שקרויים תהליכי עיכול.
למרות שתהליך העיכול בחלקו מכני, הריהו בעיקר מורכב משינויים כימיים של חומרי המזון.
השינויים העוברים על המזון מתאפשרים על ידי קבוצת חומרים מתווכים הנקראים אנזימים.
האנזימים מאפשרים את פירוק חומרי המזון המסובכים לתרכובות יותר פשוטות המסוגלות להיקלט על ידי הדם
ולשמש לשם בניית תאים חדשים בכל רקמות הגוף ואיבריו.
פעולת האנזימים דומה מאוד לתסיסה .
תסיסה מבוצעת על ידי קבוצת חיידקים. התסיסה אינה זהה עם תוצרת הפירוק האנזימתי והיא אינה מזינה ואף
מרעילה.
לכל אנזים פעולה ספציפית, ו הוא פועל רק על סוג אחד של מזון. האנזימים הפועלים על פחמימות אינם יכולים
לפעול על חלבונים.
עיקרון המפתח והמנעול הוא שלכל אנזים סובסטרט משלו: אנזים שפועל על מלטוז לא יפעל על לקטוז.
לאור העובדה הזו הגיוני שעירובים שונים של פחמימות, שומנים וחלבונים בארוחה אחת מהווה נזק לתאי
העיכול.
צירופי המזון הלא מומלצים הם :
1 )חלבון עם עמילן )למשל בשר עם מזון עמילני כמו תפו"א, פסטה, לחם, אורז(.
2 )פירות עם כל מזון אחר, חוץ משקדים ואגוזים למיניהם וחלק מירקות חיים: חסה, מלפפון, אבוקדו, גזר.
3 )חלבון מן החי עם חלבון מן הצומח )למשל בשר עם סויה(.
4 )חלבון מן החי עם חלבון מן החי מסוג אחר )למשל בשר עם ביצה או דג(.
5 )אין לאכול פירות )ולשתות מיצי פירות( יחד עם )או זמן קצר אחרי( כל מזון אחר, כדי לא לגרום
לתסיסה בקיבה והפסקת העיכול התקין.
)מצורף טבלאות צירופי אכילה נכונים – קלות לשימוש(
• פרק 4" הפסקות בין הארוחות "
לכל סוג מזון – זמן עיכול משלו. רצוי לאפשר לקיבה להשלים את תהליך העיכול בלי להפריע ע"י אכילת מזון
נוסף, ובמיוחד כזה שלא מתאים מבחינת הצירופים למזון שנמצא בקיבה.
1 (אחרי אכילת חלבונים )בשר, דג, ביצים, מוצרי חלב, חלבונים מהצומח( יש להמתין לפחות 4 שעות עד
לארוחה הבאה או אכילת פרי או שתיית מיץ פירות.
2 )אחרי ארוחה עמילנית – 3 שעות.
3 )אחרי אכילת ירקות בלבד – שעתיים עד אכילת פירות, כל מזון אחר מותר לאכול מייד. )ירקות טריים
כמו מלפפונים, עגבניות, חסה, אבוקדו, גזר – ניתן לאכול עם פירות(.
4 )אחרי אכילת פרי – 30 דקות. אחרי בננות ופירות יבשים – 45 דקות. אחרי מיץ פירות או אבטיח – 10
דקות, אחרי מילון – 20 דקות.
5 )לא מומלץ לשתות בזמן הארוחה או זמן קצר אחריה, כי הדבר יגרום לירידה בריכוז מיצי הקיבה ויאט
את תהליכי העיכול. כדאי להמתין לפחות שעה וחצי – שעתיים מסיום הארוחה.
הצמא בזמן האכילה (או מיד אחרי זה) מעיד על מחסור הנוזלים בגוף. כדאי לדאוג שהגוף יקבל הספקת
נוזלים סדירה במשך היום )פירות, ירקות, מים טובים(, וכמו כן – שהמזון עתיר נוזלים (ירקות) יהווה
חלק משמעותי בארוחה.
כל מרווחי זמן הנ"ל נכונים רק עבור ארוחות בצירופים נכונים.
ארוחה בצירוף לא נכון נשארת בקיבה במשך כ- 8 שעות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן