הנחות היסוד של "הבריאות טבעית" נקבעו לפני למעלה ממאתיים שנה ע"י רופאים
ואנשי מדע ידועים. במאה ה- 20 קיבלה התיאוריה הוכחות מדעיות נוספות וכיום הנושא
נלמד כמקצוע במוסדות להשכלה גבוהה ברחבי העולם.
וכבר לפני 800 שנה הבחין הרמב"ם, גדול הרופאים , בכך שההסתמכות על כוחות הריפוי הטבעי של הגוף
הינה מעשה מדעי מבוסס הרבה יותר מטיפול מודרני בתרופות וסמים אחרים.
הרמב"ם כתב והטיף להתרחקות ממאכלים ומהרגלים המזיקים לגוף וטען שלא ניתן להזיק לגוף ולצפות
שתרופה כל שהיא תתקן את הנזק.
הרמב"ם האמין ביכולתו של הגוף להיות בריא לאורך כל ימיו וטען שרק אנחנו במו ידינו ממיטים עלינו את
המחלות השונות.
"הבריאות טבעית" עולה בקנה אחד עם תפיסתו של הרמב"ם ובנוסף מחדדת את הנושאים שקשורים לזמננו.
המשמעות הבסיסית של "הבריאות טבעית" היא שהגוף שואף תמיד לבריאות, והוא משיג זאת בכך שהוא
מנקה את עצמו מחומרי הפסולת המצטברים בו.
המשמעות החבויה של "הבריאות טבעית" היא הידיעה שלגוף יש כושר ניקוי עצמי, כושר הבראה עצמית,
וכושר תחזוקה טבעי.
"הבריאות טבעית" מבוססת על הרעיון שכל כוחות הריפוי שביקום מצויים בתוך הגוף האנושי,
שהטבע תמיד נכון ואין אפשרות לשפרו. ואם אנו סובלים מבעיות בריאות הרי זה רק משום שאנו פועלים
בסתירה לחוקי הטבע.
"הבריאות טבעית" הינה גישה ותפיסה מדעית טהורה להבנת התופעות הקרויות "בריאות" ו "מחלה"
והבנת חוקי הבריאות ויישומם.
ומסתבר שבאמצעות גישה זו של "הבריאות הטבעית" ניתן לטפל בכל סוגי בעיות הבריאות והמחלות
הפנימיות, משפעת ועד לסרטן, בהסתמך על כח הניקוי והריפוי הטבעיים בלבד שטבועים בגוף האדם.
רובנו הורגלו לכך שמיד עם הופעתה של בעיה בריאותית, שלא לדבר על מחלה טורדנית או כרונית, "צריך"
להשתמש בתרופה, זריקה, שיקוי, משחה, גלולה, צמח מרפא, או כל טיפול חיצוני כדי "להירפא" מהמחלה,
ועלינו להאמין שאיננו צריכים תרופות כלל, אלא יש לגוף עצמו את כל היכולות לרפא את עצמו ללא כל עזרה
מבחוץ.
על כן גישת "הבריאות טבעית" מתייחסת לכל חומרי החיים החיוניים והשימוש הנכון בהם: מים, מזון מתאים,
חמצן, שמש, מנוחה- פעילות, שינה, תנועה, טמפרטורה אופטימאלית, ניקיון פנימי של תאי הגוף, שימוש
בחומרי ניקוי, רחצה וקוסמטיקה, חיי רגש, חיי חברה ומשפחה ומרכיבים רבים נוספים.
הסבר זה מציג את תמצית גישתה של " הבריאות טבעית" ב נושא התזונה:
• פרק 1" :התאמת האכילה לשעון הביולוגי"
• פרק 2" :דרגות המזון"
• פרק 3" :צירופי מזון"
• פרק 4" :הפסקות בין הארוחות"
• פרק 5" :כללי אכילה נכונים"
• פרק 6" :חומציות בסיסיות"